Ulkosaariston syysretki Utöhön 22.-23.10.2022

Ulkosaariston syysretki Utöhön 22.-23.10.2022

Ulkosaariston syysretki Utöhön 22.-23.10.2022

Lähde retkelle ulkosaaristoon ja koe merimatka halki syksyisen Saaristomeren. Perillä tutustut Suomen eteläisimpään ympärivuotisesti asuttuun saareen – Utöhön.

Saari on tunnettu armeijan linnakkeesta, majakasta, luotsiasemasta ja linnustosta. Utön maisema on ulkosaaristolle ominainen: kallioinen ja karu. Meri on aina lähellä.
Utössä asuu vakituisesti noin 40 henkilöä. Saarella toimii kauppa ja koulu. Utön kylä on valittu Suomen kauneimmaksi kyläksi 2017.

Utön rauhallinen saaristolaiselämä auttaa irrottautumaan kiireisestä arjesta ja kaupungin sykkeestä. Saaren idyllinen kyläyhteisö ja karu, mutta lajistoltaan yllättävän monimuotoinen luonto, sekä risteilevät polut ja vaihtelevat näkymät tekevät Utöstä nautinnollisen kohteen. Iltapäiväkahvit kannattaa nauttia Hannas Horisontissa tai saaren eteläisemmällä niemellä, jossa vanha puolustusvoimien bunkkeri sekä Draken-laivan haaksirikon muistomerkki sijaitsevat. Utö-elämyksen kruunaa tutustuminen saaren vuonna 1814 rakennettuun majakkaan. 

alk. 223 €/hlö 2hh:ssa 

1hh + 35 €

Mistä?

Läntinen Rantakatu 37

FI-20100 Turku

Mihin?

Utö, N 59° 47′ E 21° 22′

Milloin?

Lauantai 22. – Sunnuntai 23.10.2022

Lisätietoja ja varaukset

sales@vitharun.fi / 0400-17 66 84

Viikonlopun ohjelma

Lauantaiaamuna klo 09:00 suunntaamme Aurajoesta M/s NORRSKÄR aluksella ulkosaaristoon. Matkan aikana tarjoamme merikahvit aamiaissämpylän kanssa. Pysäydymme tarvittaessa Pärnäisten satamassa. 

Matkalla Utöhön vierailemme Jurmon saaressa. Jurmoon saavumme n. klo 13:30. Jurmo on saari Saaristomerellä 13 kilometriä Utöstä koilliseen. Jurmon saari on noin viisi kilometriä pitkä ja kilometrin leveä. Pitkulainen Jurmo syntyi jääkaudella ja on oikeastaan III Salpausselän kaukainen jatke. Jurmon maaperä onkin hyvin kivistä ja kivisyys jatkuu myös merenpinnan alle. Tälle sora- ja kivisaarelle onkin kehittynyt niin erikoisen rikas kasvi- ja eläinlajisto, että sitä pidetään Saaristomeren kansallispuiston arvokkaimpana kohteena.

Jurmossa on mahdollista syödä omakustantainen kalakeittolounas Jurmo Inn majatalolla. 

Matka jatkuu Jurmosta n. klo 15:30 Utöhön, johon saavuttaan klo 16:30. Perillä Utössä jää muutama tunti aika tutustua saareen ennen kuin aurinko laskee saaren lounasispuolella horistonin alle.

Tasokasta majoitusta tarjoaa UTÖ HAVSHOTELL jossa myös kattava saaristolaisbuffet illallinen. Illallisen jälkeen on mahdollista saunoa tai ihastella maisemat hotelin terasilla lasilisen viinin kanssa iltapimeydessä Utön majakkan valossa. 

Sunnuntaiaamuna aamupalan jälkeen järjestämme saariopastuksen majakka vierailulla paikkalisen oppaan kanssa. Ennen palua Turkuun syömme lounasta hotelin ravintolassa. Keula käännettään kohti Turkua iltapäivällä klo 13. Perillä Turussa olemme n. klo 18. Matkalla pysäydymme Pärnäisten satamassa tarvittaessa.

Hinta alk. 223 €/hlö

Hintaan kuuluu:
Laivamatkat,
Kahvitukset aluksella,
Majoitus 2hh (1hh + 35 €),
Buffet illallinen ja aamiainen.

 

Lisäpalvelut

Saunominen 10 €/hlö

Opastus Utössä 10 €/hlö

Lounas sunnuntaina 15 €/hlö 

Pelkkä laivakuljetus Pärnäis-Utö tai Utö-Pärnäis 40 €/suunta 

 

Varaathan matkasi pian, sillä paikkoja on rajoitetusti

Retki toteutuu mikäli ilmoittautuneita on 21.9. mennessä vähintään 25.

Retki toteutuu säävaruaksella.